"All you need is CarambaSyd."

Varför skulle du satsa på friskvård?

Friskvård är ett väldigt tråkigt ord, det låter ungefär lika roligt som ADB gjorde förr. Men däremot är arbetet, och resultatet väldigt kul och det finns nästan inga andra investeringar som kommer ge samma avkastning!!
(Ett väl utfört hälsoprogram kan ge 10 gånger tillbaks på varje satsad krona).

Climbing Rope

Men om du inte är nöjd med det så får du ett par goa argument:

1. Det är bra goodwill för firman!

Tänk att vid en anställningsintervju kunna säga att ni har ett aktivt program för hälsa med regelbundna tester och utvärderingar, en arbetsmiljö som får folk att må bra och träning som en naturlig del av firman. 90-talisterna som är på väg ut i arbetslivet ställer dessutom högre krav på mjuka värden och då har ni chansen att sticka ut!

2. Tänkande arbeten kräver bra förutsättningar!

För att hjärnan ska fungera bra i yrken med koncentration och kreativitet behövs rätt förutsättningar! En bra grundkondition, effektiv återhämtning mellan arbetspass och rätt mat är superviktigt!

Visste du t ex att medelkontorsarbetaren inte har kondition nog att orka arbeta mer än 6.5h? Blir drygt en månads arbetstid per år som försvinner pga "eftermiddagströttheten". Detta är dessutom lätt att testa - ett konditionstest tar mindre än 20minuter!

Så arbetar ni med innovation, nytänkande eller har tjänster som kräver det lilla extra - dags att ta tag i detta!

3. Om ni tar detta på allvar så kommer folk må bättre!

Det borde vara värt en hel del! Att anstränga sig för att rekrytera stjärnor och sedan inte stötta dom hälsomässigt är ungefär som att ta dom bästa rallyförarna och sedan låta dom köra i en bil som inte startar 13 dagar per år (medelsjukskrivningen) och tanka bilen med cola och korv. Hur många lopp vinner dom då?

Personer med hälsosamma vanor är sjukskrivna 10 dagar mindre per år än medel, får mer gjort, är trevligare mot kunder och är troligen friska lång tid framöver!

4. Det är kul!

Arbete med hälsa ger snabba resultat, personalen kommer gilla er och det finns mycket man kan göra i grupp som fungerar även som teambuildning.


Vet du inte var du ska börja?

Det snyggaste är att förankra tankarna i personalen, köra en uppstart och sedan fortsätta med hälsotester. Utifrån resultat av testerna så planerar men vidare med aktiviteter som passar just er och utvärderar efterhand. Detta har starkaste stödet forskningsmässigt och ger resultat!

Ett annat alterntiv är att börja med en utbildning om hur man tar hand sig själv, anpassad till eran verksamhet, som första steg. Då får man lite mer perspektiv till vad man själv kan påverka och vad man har lust att göra. Så planerar man nästa steg efter det!

Jag tycker ni ska köra igång med detta nu!